Overeen gekomen collectieve zorgverzekeringen door FASv
 Zorgverzekeringen
Net als in de herfst de bladeren vallen komen de zorgverzekeringsmaatschappijen met hun  premievoorstellen.
Allerlei bonden gaan dan in overleg met de zorgaanbieders om een zo hoog mogelijke korting voor hun leden te bedingen.
Daarna starten de zorgaanbieders  een grote reclamecampagne om hun polissen aan te man (vr) te brengen.
En ten slotte ,om het overzicht te behouden (en er iets aan te verdienen) komen allerlei vergelijkingssites als paddenstoelen uit de grond , die u de weg wijzen naar de meest aantrekkelijke zorgpolis.

Ook onze bond , de FASv, heeft  allerlei mooie afspraken gemaakt met diverse zorgaanbieders.
 U kunt deze aanbiedingen zien op onze website.
En als u geen computer heeft kunt u rechtstreeks contact opnemen met ons bestuurslid Johan Schovers  met telefoonnummer 0313-471610 .  Maarrrr…..zorgaanbieders hebben liever jongeren als client dan ouderen, die hebben veel minder zorgkosten .
Zij krijgen meestal dan ook hogere kortingspercentages .
Dus wellicht is aansluiting bij een andere collectiviteit voor u nog aantrekkelijker.
Ook daarin kan “onze ”Johan u helpen.
SVD keuze kortingen
Ik wens u veel wijsheid en gezondheid.

Dick Blankenstein

De kortingen die FASv heeft bedongen.
 Verzekeraar Korting basis Korting aanvullend Korting tandarts
CZ 5% geen geen
De Friesland 6%6%
Salland 5% 5% 5%
Avero Achmea 7,5% 10% 10%
Delta Lloyd 8% 10% 10%
OHRA 7% 7% 7%
ONVZ 3% 7% 7%
Univé 8% 10% Goed Beter Best geen
VGZ 8% Ruime Keuze en Eigen Keuze 5% Goede Keuze 5% VGZ Vitaal 10% VGZ Goed Beter en Best
Zorg en Zekerheid 7% 7% partnerregeling
PMA-Menzis 7% Basis en Basis vrij10% Extra verzorgd 10% tandverzorging 250 500 en 750
Geldt niet voor polis Zelf Bewust en de aanvullende verzekeringen daarop. Korting reis- en annuleringsverzekering 10%
Avera Achmea, Delta Lloyd, OHRA en ONVZ via de Thomagroep
Speciaal voor 50-plussers. VGZ geeft hoge korting mantelzorg bij alle aanvullende verzekeringen. Kosten van voorkeursgeneesmiddelen worden niet verrekend met verplicht of vrijwillig eigen risico.
Gratis persoonlijk advies bij wachtlijstbemiddeling, mantelzorg, etc.
Optie om tandartskosten te delen met een partner als die op dezelfde polis is bijgeschreven. Effect: de niet gebruikte vergoeding voor de een kan gebruikt worden door de ander.
Individuele verzekerden kunnen de korting rechtstreeks verkrijgen via PMA Nieuwerkerk aan den IJssel. Verzekerden dienen zich jaarlijks bij PMA in te schrijven. Tel.: 0800-2040. Website: PMA zorgverzekering 2017